In september duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura weer diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Dave Stewart (de mannelijke helft van de Eurythmics), Johnny Cash, hit-singer-songwriter Carole King, duiken we in het fenomeen van de Yacht Rock met veel Steely Dan en staan we stil bij 50 jaar Doors.

David A. (Dave) Stewart van de Eurythmics wordt deze maand 65. Eerder verscheen zijn autobiografie die hij natuurlijk Sweet dreams (naar de eerste wereldhit van de Eurythmics) noemde. In deze aflevering daarom een BBC-documentaire over de man die werkelijk met iedereen in de popmuziek wel eens heeft samengewerkt, van Bob Dylan tot Mick Jagger, van Joss Stone tot Candy Dulfer (met wie hij eind jaren 80 de soundtrackhit ‘Lily was here’ scoorde). Ook is er aandacht voor een andere grote jaren 80-band: Orchestral Manoeuvres in The Dark. Zij brengen begin deze maand een nieuw album uit getiteld The Punishment Of Luxury.

NPO Radio 2 presenteert…, 23:05 – 00:05 uur, NPO Cultura

Deel: