In februari komt de Amerikaanse singer-songwriter en componist Randy Newman voor vijf concerten naar Nederland als onderdeel van zijn Dark Matter Tour. Eerder deze maand verscheen ‘Dark Matter’, het eerste studioalbum met nieuw materiaal sinds de release van zijn veelgeprezen ‘Harps and Angels’ in 2008. Het album werd opgenomen in Los Angeles, samen met Mitchell Froom, Lenny Waronker, en David Boucher en krijgt alom lovende kritieken.

Randy Newman brak eind jaren zeventig door in Nederland met de hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. Ook de albums ‘Little Criminal’, ‘Good Old Boys’ en ‘Harps and Angels’ deden het zeer goed. Newman heeft zich sinds de jaren tachtig ook toegelegd op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc.

Randy Newman is één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Op zijn palmares staan onder meer zes Grammy Awards, drie Emmy Awards, en twee Academy Awards, evenals een ster op de Hollywood Walk of Fame. Newman werd in 2002 in de Songwriters Hall of Fame ingehuldigd en in 2013 in de Rock and Roll Hall of Fame. In hetzelfde jaar ontving hij een Ivor Novello PRS for Music Special International Award. Newman werd ook geëerd met een PEN New England Song Lyrics van Literary Excellence Award in 2014.

Randy Newman – Dark Matter Tour

Zondag 18 Feb 2018 Groningen De Oosterpoort
Donderdag 22 Feb 2018 Amsterdam Het Concertgebouw
Maandag 26 Feb 2018 Rotterdam De Doelen
Dinsdag 27 Feb 2018 Eindhoven Muziekgebouw
Woensdag 28 Feb 2018 Utrecht TivoliVredenburg

Meer info over dit concert vind je hier.
De kaartverkoop voor de concerten start vrijdag 1 september om 10.00 uur via ticketmaster en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Deel: