Ook in de zomer duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Emeli Sandé, Pet Shop Boys, U2, de ons begin dit jaar ontvallen Al Jarreau, A Tribe Called Quest, Roxy Music én de samenwerking van Iggy Pop en Josh Homme van Queens Of The Stone Age.

In augustus is bij de VPRO de poëtische documentaire To Stay Alive: A Method te zien waarin een belangrijke rol is ingeruimd voor Iggy Pop. Vorig jaar bracht de punkpionier het juichend ontvangen album ‘Post Pop Depression’ uit dat hij maakte in nauwe samenwerking met Josh Homme van Queen Of The Stone Age. Homme (als muzikant sterk beïnvloed door Pops albums ‘The Idiot’ en ‘Lust For Life’ uit 1977) is tevens producer van het nieuwe album en nodigt o.a. drummer Matt Helders van de Arctic Monkeys uit voor de opnamen. Deze jonge helden begeleiden Pop ook tijdens de daarop volgende wereldtour. In deze aflevering ziet u de bejubelde show van Pop en co. in de chique Royal Albert Hall in Londen met op de setlist de Post Pop-tracks en daarnaast enkel klassiekers van ‘The Idiot’ en ‘Lust For Life’.

NPO Radio 2 presenteert… Iggy Pop en Josh Homme, 23:05 – 00:35 uur, NPO Cultura

Deel: