Tien jaar geleden brak Kate Nash door met haar debuutalbum ‘Made of Bricks’, waarvoor zij zelfs in 2008 een Brit Award voor British Female Solo Artist won. Op 21 augustus deed zij samen met haar 'all-girl' band de Melkweg aan, in het kader van de Made of Bricks 10 th Anniversary tour. Het was het laatste optreden van de tour.

Het uit Amerika (Oaklahoma) afkomstige Skating Polly mocht de avond inluiden, met rauwe indiepop. De band bestaat uit twee stiefzusjes, Kelli Mayo en Peyton Bighorse, die al sinds hun 9e respectievelijk 14e jaar optreden. Hun laatste album ‘New Tricks’ zag in april 2017 het licht. Nummers als 'Hail Mary' en 'Pretective Boy' bleven goed hangen.

De nu roodharige Kate Nash kwam tijdens het intro ('Come on Feel the Noize' van Slade) schuifelend het podium op in een witte met tule gedecoreerde jurk. Na wat pirouettes verdween ze snel van het podium om in rode top, zwarte korte broek en netkousen terug te keren. Kate: “First I'm gonna drink some tea”, je bent Brits of niet. Nog geen noot gezongen, en de eerste 'I Love You Kate' is een feit: het publiek was enorm enthousiast en zong al haar liedjes vol overgave mee. De
sfeer in de zaal en op het podium was goed: er werd veel en uitbundig gelachen, onder andere door de komische gezichten die Kate trok. Daarnaast werd er wild gedanst, en ging Kate regelmatig op de grond zitten en liggen.

Nadat er “Happy Birthday” gezonden werd vanaf het balkon vanwege het 10-jarige album, zei Kate: “Weird shit goes down in these 10 years. We're here to celebrate music and hang out with a bunch of strangers, because that is significant for me”. Tijdens 'Nicest Things' was het doodstil in de zaal, de zaklampen van de telefoons zorgden voor een nog ingetogenere sfeer. De overgang naar het vrolijke en bekende nummer “Foundations' viel goed. Van dit nummer hadden we aan het begin van de show al de eerste akkoorden gehoord. Tijdens het nummer 'Little Red' klom Kate op de keyboard… en JUMP JUMP JUMP… waarna deze op de grond belandde, met Kate er nog steeds bovenop, spelend. Dit gedeelte van het concert was logischerwijs de nummers van het album ‘Made of Bricks’, maar dan in een meer rock versie, wat goed werkte.

Na de break liet Kate ons nog nieuwe nummers horen, beginnend met 'California Poppies'. Na tien seconden stopte Kate, het nummer ging niet goed. In alle relaxheid en na 'aandringen' van het inmiddels ook lollig geworden publiek (“One more song”) begon Kate opnieuw. Het tweede nieuwe nummer 'Musical theatre' gaat over de psychische problemen die Kate ervaart. Kate: “Zoek hulp wanneer jij het ook nodig hebt, je hoeft je nergens voor te schamen”.

Na de nummers 'Agenda' en 'Merry Happy' ging de tape aan en schalde het nummer '(I've had) the Time of my Life' van Bill Medley en Jennifer Warnes (Dirty Dancing) krachtig uit de boxen. Samen met de crew op het podium werd uitbundig gedanst. Zelfs de bekende 'lift' uit Dirty Dancing, ditmaal uitgevoerd door Kate, ontbrak niet. En als je dan nog niet moe bent, dan maak je nog een mooie stagedive, Kate was niet te stoppen, of toch wel, want ineens was het concert afgelopen.

Foto’s (c) Armelle van Helden / Maxazine

Deel: