Ook in de zomer duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Emeli Sandé (die helaas net heeft afgezegd voor North Sea Jazz 2017), Pet Shop Boys, U2, de ons begin dit jaar ontvallen Al Jarreau, A Tribe Called Quest, Roxy Music én de samenwerking van Iggy Pop en Josh Homme van Queens Of The Stone Age. Elke vrijdagavond om 23:00 uur op NPO Cultura.

Pharrell Williams noemt ze ‘De Beatles van de hiphop’: A Tribe Called Quest. De groep kwam vorig jaar sinds lange tijd weer in het nieuws omdat een van de leden, rapper Phife Dawg, overleed. Hij is nog wel te horen op het nieuwe Tribe-album ‘We got it from here…’, dat vorig jaar november tot ieders verassing verscheen. In deze aflevering ziet u de veelgeprezen documentaire ‘Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest’ van Michael Rapaport.

NPO Radio 2 presenteert… A Tribe Called Quest, 23:00 – 00:00 uur, NPO Cultura

Deel: