Multi-platina singersongwriter Joan Osborne is inmiddels al weer toe aan haar negende studioalbum. Op ‘Songs of Bob Dylan’ laat ze haar talent als zangeres en interpretator los op de gevierde canon van Bob Dylan met uitvoeringen die al hebben kunnen rijpen tijdens haar twee tweewekelijkse “Joan Osborne Sings The Songs Of Bob Dylan” residenties in Café Carlyle te New York City in maart 2016 en 2017.

Osborne voelde zich vrij om lekker met de arrangementen van de songs te spelen; een proces dat haar makkelijk werd gemaakt door de virtuositeit van haar medespelers gitarist Jack Petruzzelli (Patti Smith) en toetsenist Keith Cotton (Chris Cornell), die zowel live in Café Carlyle als op dit album speelden.

Tracklist ‘Songs of Bob Dylan’:
1. ‘Tangled Up In Blue’
2. ‘Rainy Day Women #12 & #35’
3. ‘Buckets Of Rain’
4. ‘Highway 61 Revisited’
5. ‘Quinn The Eskimo’ (The Mighty Quinn)
6. ‘Tryin’ To Get To Heaven’
7. ‘Spanish Harlem Incident’
8. ‘Dark Eyes’
9. ‘High Water’ (For Charley Patton)
10. ‘You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go’
11. ‘Masters Of War’
12. ‘You Ain’t Goin’ Nowhere’
13. ‘Ring Them Bells’

Deel: