Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: KARSU in Vondelpark Openluchttheater

Concerttip zondag 30 juli: KARSU in Vondelpark Openluchttheater

Karsu is een multi-talent. De Nederlandse muzikante met Turkse roots is niet alleen zangeres en pianiste, maar ook een getalenteerd componiste, arrangeur en tekstschrijver.
Voor haar nieuwe album ‘Colors’ (2015) schreef Karsu, op één compositie na, alle nummers zelf. De waardering van het publiek kwam tot uiting tijdens het Edison Jazz/World Gala in juni 2016, waar bleek dat er massaal gestemd was op ‘Colors’ en Karsu de Edison Jazzism Publieksprijs in ontvangst mocht nemen.

Jazz is de leidraad, maar de composities hebben meer kleur: ze zijn poppy, speels en vrolijk. Voor het eerst heeft ze ook Turkstalige songs geschreven, zoals ‘Bırak beni böyle’ (‘Laat me zo’) en ‘Bekledim’ (‘Ik heb gewacht’). Deze Turkse component verleent aan haar muziek een speciaal, emotioneel karakter.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: