Ook in de zomer duikt de NTR op themakanaal NPO Cultura diep in 50 jaar popmuziek. Aan de hand van de actualiteit presenteren Leo Blokhuis en Andrew Makkinga in NPO Radio 2 presenteert… weer de mooiste concerten en documentaires. Deze maand staan we stil bij Emeli Sandé (die helaas net heeft afgezegd voor North Sea Jazz 2017), Pet Shop Boys, U2, de ons begin dit jaar ontvallen Al Jarreau, A Tribe Called Quest, Roxy Music én de samenwerking van Iggy Pop en Josh Homme van Queens Of The Stone Age. Elke vrijdagavond om 23:00 uur op NPO Cultura.

Ze stond als een van de grote namen aangekondigd voor North Sea Jazz 2017, maar helaas heeft Emeli Sandé begin juli de rest van haar Europese tournee afgelast wegens oververmoeidheid. Deze aflevering van NPO Radio 2 presenteert… biedt troost met een concert uit 2016 van de Schotse zangeres, opgenomen in Zwitserland. Sandés debuutalbum ‘Our Version Of Events’ (met hits als ‘Next to me’ en ‘Read all about it’) werd in 2012 het best verkochte album van het jaar, maar al het succes en touren trok een enorme wissel op het privéleven van de zangeres. Dat verwerkte ze op haar vorig jaar verschenen tweede album ‘Long Live The Angels’ (met o.a. de hit ‘Hurts’).

NPO Radio 2 presenteert…. Emeli Sandé, 22:30 – 23:30 uur, NPO Cultura

Deel: