Met een drietal namen erbij is de complete line-up van het Dour festival echt compleet. Het kleine Waalse dorp met 12.000 inwoners verwelkomt tussen 12 en 16 juli weer 230.000 muziekliefhebbers.

Broedplaats Dour

In 1989 door Carlo Di Antonio opgericht, is Dour Festival vandaag het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Al 28 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn: een unieke, erg diverse programmatie, met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een terrein in het hart van de Terrils van de Borinage en een organisatie zonder haar gelijke.

Dour is al jaren een goede broedplaats gebleken voor zeer talentvolle optredens die jaren later op het bekendere Pukkelpop geprogrammeerd worden. Ook gevestigde namen weten inmiddels de route naar het Belgische festival te vinden.

Op 9 podia en honderden optredens is er voor iedereen wel een mooi blokkenschema samen te stellen. Dit jaar zijn onder meer te bewonderen: Anne-Marie, Adam Beyer, The Kills, Two Door Cinema Club, Die Antwoord, De La Soul, The Black Madonna, Trentemøller en de Belgische trots BAZART. Naast deze grote namen is het vooral een kwestie van rondlopen op het terrein en toevallig de juiste pareltjes ontdekken.

Dour festival duurt 5 dagen en combikaarten zijn slechts €155,- maar de kaartverkoop gaat ook dit jaar erg snel. Bekijk hier de complete line-up en informatie over het festival.

 

Deel: