In aanloop naar de halve finale van het Songfestival is de concertregistratie Three times a lady van OG3NE te zien. De drie zussen toerden hiermee het afgelopen jaar door het land en zullen daar dit najaar mee verder gaan.

Hoe klinken de drie zussen van OG3NE, die de Nederlandse eer deze week gaan verdedigen tijdens het Eurovisie Songfestival? De concertregistratie Three times a lady geeft een uitgebreide voorproef van hoe Amy, Shelley en Lisa samen zingen. Ze wonnen in 2014 als eerste groep The voice of Holland, dankzij hun warme, meerstemmige zang. Daarna mochten ze meerdere hits achter hun naam noteren, zoals ‘Magic’ en ‘Wings to fly’.

Theatershow
Op veler verzoek trokken ze vorig jaar het land door met hun eerste theatershow, die in een mum van tijd was uitverkocht. “Mensen zeiden daarna tegen ons: je hoeft jezelf niet meer te bewijzen. Maar wij hebben precies het omgekeerde. We willen juist extra gave, nieuwe dingen doen”, vertelde Lisa in het Algemeen Dagblad. In het najaar hervatten ze de show.

Lights and shadows
OG3NE staat deze week in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Daar zingen ze het nummer ‘Lights and shadows’. Het lied past in het repertoire van de drie zussen. Het gaat over hun moeder, die ongeneeslijk ziek is. Eerder al droegen ze de cover ‘Change will come’ op aan haar. In de naam van hun popgroep zit ook een verwijzing naar de moeder van Amy, Lisa en Shelley Vol. O staat voor haar bloedgroep en G3NE voor de genen die hen verbindt. Het cijfer 3 staat voor het feit dat de zussen met z’n drieën zijn.

Dit is OG3NE, 22:40 – 23:40 uur, NPO 1

Deel: