Dit paasweekend vindt traditioneel de opening van het festivalseizoen plaats in het Brabantse Schijndel. De tweede dag had vele hoogtepunten die al aan het eind van de middag begonnen. Toppers als Mister & Mississippi, Rondé en Tom Odell trokken volle zalen op het Paaspop terrein. Het derde deel van het Paaspopverslag stond zaterdagavond al online.

Broederliefde

Broederliefde, een stel oude vrienden uit Rotterdam die in 2014 hun eerste plaat uitbrachten, stonden vanavond in een stampvolle Phoenix met een dikke rij voor de deur. Die eerste plaat leverde ze een Edison-nominatie op. Broederliefde ging hard de afgelopen jaren. De Phoenix is dan eigenlijk ook te klein voor de heren. Broederliefde: “Twee jaar geleden stonden we in een veel kleinere zaal. Maar onthoud jongens: Hard werken wordt beloond!” De nummers ‘Jungle’, ‘Alaka en ‘Mi No Lob’ werden luidkeels meegezongen door het overenthousiaste publiek. Niet alleen de grote hits overigens, ieder liedje werd al dansend hardop meegezongen. De meest gestreamde act op Spotify met een record brekend album. Dat ze de meest gestreamde act zijn was te merken aan het publiek. Iedereen ging los. Conclusie: Broederliefde was aan!

Faith

Vorig jaar verliet George Micheal onze aarde, maar gelukkig verdween zijn muziek niet met hem mee. George Micheal is dan ook een artiest die we, keer op keer, moeten blijven eren. Ook op Paaspop werd tussen 21:00 en 22:00 een eerbetoon gebracht aan de Britse popzanger die al vanaf de jaren 80 een fanatieke fanbase had. De coverband Faith bracht een uur lang de grootste hits van George Micheal ten gehore in een afgeladen theatertent.

Dat George Micheal nog altijd leeft in de harten van menig muziekliefhebber was al snel duidelijk toen de theatertent haar deuren sloot omdat hij vol stond met publiek. Mondjesmaat werden de festivalgangers toegelaten tot de tent als andere bezoekers hun muzikaal genot elders op het festival gingen zoeken. Helaas voor de mensen voor de gesloten deur bleek Faith zó goed dan men eigenlijk niet eens weg wilde. Zij speelden de grootste hits van George Micheal zo dusdanig goed dat het een daadwerkelijke streling was voor het oor. Even terug naar hits zoals ‘Faith’, ‘Freedom’ en ‘Careless Whisper’. Heerlijk, en een goed moment om George Micheal even te eren!

STUK TV

STUK TV is binnen, dus: Welkom in de feesttent, aldus de heren van STUK zelf die de Loco Royale tussen 22:00 en 23:00 volledig op zijn kop hebben gezet. De heren draaiden een mix tussen eigen werk en moderne feesthits. Diversiteit is het sleutelwoord, de mannen draaiden van K3 tot snoeiharde dance/trance. Ondanks dat de heren dit jaar voor het eerst op Paaspop stonden wisten ze het publiek met gemak te bespelen. Het resultaat? Een dampend en stampend uur waarbij de zaal helemaal los ging!

Doe Maar

Doe Maar, wie kent ze niet? De Apollo is er in ieder geval veel te klein voor. Al ver voor de start staat de zaal rammetje vol. Ieder hoekje van de tent staat volgepropt met Paaspop publiek. Vraag een willekeurig persoon uit het publiek welk liedje ze het leukste vinden en je krijgt vrijwel het hele oeuvre van de heren te horen.

Het gehele optreden wordt er luidkeels mee gezongen door het publiek, maar de spreekwoordelijke bom valt pas echt als de favorieten ingezet worden. ‘De Bom’, ‘Is Dit Alles’, ‘Belle Helene’, ‘Nederwiet’, ‘Een Nacht Alleen’, ‘Sinds Een Dag Of Twee’ en vele andere klassiekers worden vol energie gezongen door zowel de band als het publiek. Een sensationeel optreden!

Chef’Special

Chef’Special de afsluiter van een waanzinnige Paaspop zaterdag. De Apollo stond vol met een uitzinnig publiek dat klaar was voor een knallend einde van de dag. Ze openden met ‘Because I Love You’ van hun laatste album ‘Amigo’.

Chef’Special is klaar voor het festivalseizoen en bewees dat op Paaspop. Met een vurig tempo kreeg Joshua het publiek mee in een waanzinnig optreden. Nummers als ‘Wash Away’, ‘Amigo’ en ‘In Your Arms’ werden luidkeels meegezongen door een stuiterend publiek. Een waanzinnig einde van een memorabele Paaspop zaterdag.

Chef'Special

The Dirty Daddies

Een van de meest indrukwekkende coverbands van Nederland stationeerde zichzelf op zaterdagavond rond de klok van elven in de theatertent. The Dirty Daddies, met als motto: “Lets go dirty” is een uiterst kwalitatieve up-tempo coverband. De band beloofde in 120 minuten 120 coversongs en weten deze belofte angstaanjagend goed waar te maken. Vanaf begin tot eind had de show een onwijs energieke vibe die geen een coverband kan evenaren.

Na een korte inleiding door middel van het Wilhelmus knalden de heren er in met Bon Jovi’s ‘You Give Love A Bad Name’ waarna zei in hoog tempo doorpakten naar tientallen hits van toen en nu. Een regel: Helemaal los gaan: Handen in de lucht, benen van de vloer en haren in de lucht!

Al vrij snel droegen de heren ‘Always’ op aan liefdestelletje Lieke en Tim waarna ze in de ballads schoten en onder andere een energieke variant van ‘I Always Love You’ brachten. Die energie hielden de heren aan tot het zoete einde, wat eindigde met ‘You Never Walk Alone’. De mannen kunnen terugkijken op een geweldige set die de boeken van Paaspop voor altijd in gaat.

Dirty Daddies

Foto’s (c) Sander van den Berg & Jorick de Kruif (Chef’Special en Dirty Dadies)

Deel: