In Schipborg vindt voor de zevende keer FestiValderAa plaats. Ook de komende editie biedt een unieke combinatie van muziek, (kinder- en straat) theater, dans en kunst. Op het hoofdpodium kan de bezoeker genieten van onder andere Stephanie Struijk & Sue the Night. En op het gebied van theater kunnen wij De Hotshop – cooler dan Theatergroep De Warme Winkel & een coproductie van Gouden Haas en De Peergroup: Kopland aankondigen!

Dankzij de programmering, maar vooral door de prachtige locaties waarop en waarin het festival zich afspeelt, is FestiValderAa de afgelopen jaren gegroeid in omvang en populariteit. Zowel het festivalterrein als de theaterlocaties liggen op prachtig gelegen plekken in het schitterende Stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Op 12 mei start de online kaartverkoop voor dit intieme festival. Noteer alvast: 7, 8 en 9 juli 2017 FestiValderAa in Schipborg. Theater en muziek in de Drentsche natuur.

Stephanie Struijk
We zijn supertrots dat deze dame -eerder bekend als Stevie Ann- ons festival opent. Singer/songwriter Stephanie Struijk heeft namelijk een nieuw album gemaakt. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten.

Sue te Night
Sue heeft een zeskoppige begeleidingsband, drie mannen & drie vrouwen, met wie ze dit seizoen met veel succes te zien is als huisband van DWDD. Sue the Night komt met tweede album, getiteld ‘Wanderland’. Sue The Night heeft haar sound gevonden en meteen uitgekristalliseerd. Het resultaat klinkt meeslepend, opwindend, dromerig, melancholiek, organisch en sensueel. Indie en poppy tegelijk.

De Hotshop
Een groep dampende twintigers trekken zich terug in de resten van de natuur, op zoek naar de voetsporen van de Native American. Ze zoeken in ritmes en vredespijpen, in schors en in scheppingsverhalen, in postcards en films. Ze scannen hun geweten en hun vurigste verlangens. Een nieuwe stam wordt geboren. Een ode aan een verloren cultuur. Indiaantje spelen op hoog niveau. Hoe kan je de grond bezitten?

Kopland
Een voorstelling als een gedicht. ‘Kopland’ is een poëtische en beeldende locatievoorstelling geïnspireerd op de levenslange zoektocht van dichter Rutger Kopland naar de werking van ontroering. Aan de hand van zijn poëzie dwaalt het publiek door het hoofd van Kopland en wordt meegenomen in het verlangen te begrijpen wat nog onbegrepen is.

Deel: