Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vijfentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. De aankondiging van vandaag staat in het teken van dance en elektronische bands. Er worden 20 nieuwe muziekacts toegevoegd aan het programma waaronder Abra, Black Sun Empire, Carl Craig Presents Synthesizer Ensemble, CLARK – Death Peak Live, Colin Benders, Giegling Showcase: Ateq Live, Dustin, edward.live, Map.ache, Konstantin, Marie Davidson Live.

Het driedaagse Lowlands heeft een uitgebreid programma met zo’n 250 acts waaronder de meest relevante alternatieve muziek, theater, comedy, literatuur, beeldende kunst en wetenschap. Eerder werd bekend dat o.a. Mumford & Sons, The xx, Editors, alt-J, Bastille, Cypress Hill, Elbow, Flume, Iggy Pop, London Grammar, Michael Kiwanuka, Migos, Moderat, Skepta, Sampha en The Pretty Reckless naar Biddinghuizen komen.

Abra
De zelfbenoemde Darkwave Duchess bracht vorig jaar ‘Princess’ uit, een rauwe spin op 90’s R&B en 80’s pop.

Black Sun Empire
Dit Utrechtse drum ‘n’ basstrio is met drie eigen labels en zijn internationale clubnight Blackout al meer dan twintig jaar de onfeilbare expert in pikzwarte, tech-heavy drum ‘n’ bass voor de dansvloer. Op Lowlands treden ze aan met hun vertrouwde MC Mister Multiplex.

Bonzai
Multitalent met een koortsige fusion van alt-R&B, breakbeats, futurebass, rap, jazz, dubstep, punk en Ierse folk.

Carl Craig Presents Synthesizer Ensemble
Een grote synthesizergestuurde technosymfonie van Detroit technoreus Carl Craig.

CLARK – Death Peak Live
Britse producer, kunstenaar en componist met een honger naar het onverkende onbekende.

Colin Benders
Maestro Benders verricht muzikale wonderen als een eenmanssynthoorkest die melodieuze dance met modervette bassen en grote gebaren uit het wonderapparaat, de modulaire synthesizer, tovert.

Giegling Showcase: Ateq Live, Dustin, edward.live, map.ache
Giegling begon als obscure club in het Duitse Weimar, die na vier magische weekenders gesloten werd. Tien jaar later is Giegling een naam, die garant staan voor vernieuwing, kwaliteit en authenticiteit, een prestigieus keurmerk zonder pretenties voor avontuurlijke elektronische muziek in de breedste zin des woords. Op Lowlands zie je Giegling op zijn best, met een showcase van de betere paarden van stal: Ateq Live, Dustin, edward.live en map.ache. In de X-Ray natuurlijk…

Konstantin
Een van de grondleggers van het prestigieuze collectief Giegling. Live laat hij zich niet vastpinnen op een stijl of genre, maar gaat hij meestal op zijn gevoel af- zo deed hij in het Berlijnse technowalhalla Berghain ooit een beatloze, anderhalf uur durende ambiet-set omdat hij het geluid zo mooi vond.

Marie Davidson Live
Davidson laat op razend knappe darkwave en analoge synthpop ook haar poëtische en hoogst persoonlijke teksten spreken terwijl ze dansend, zingend, lachend en springend een tafel vol sequencers, toetsen en drumcomputers tot leven laat komen.

Verder worden ook Aurora Halal, Cubicolor (Live), Deniro, DJ Deeon, DJ Firmeza, Job Jobse, Midland en Romare Full Live Band aan het programma toegevoegd. Over twee weken worden meer bevestigingen bekendgemaakt.

Op www.lowlands.nl lees je alle uitgebreide info, staan foto’s, video’s en natuurlijk veel tracks. Alle tot nu toe aangekondigde acts kun je ook via de LL17 Spotify Playlist beluisteren.

SERVETTENWEDSTRIJD VAN START!
Hoe maak je een servet Lowlandsproof? Daar hebben we jullie hulp bij nodig. We zijn op zoek naar creatieve genieën die een servet van 33 x 33 cm met zwarte bedrukking kunnen ontwerpen. Ben jij de gelukkige ontwerper van één van de 8 winnende ontwerpen? Dan vegen in augustus alle Lowlanders hun ketchupvlekken af met jouw unieke zelfontworpen servet.

We zijn op zoek naar unieke ontwerpen dus wees zo origineel mogelijk en vermijd designs die het artwork van Lowlands bevatten. Is het ontwerpen van servetten jouw roeping? Stuur dan jouw ontwerp in PDF of EPS formaat voor 1 mei 12.00 uur naar servetten@lowlands.nl.

GLLAMCAMP
Geen zin om met kampeerspullen te sjouwen of gewoon toe aan wat luxe? Boek dan een accommodatie op de Gllamcamp! Een aantal soorten accommodaties zijn inmiddels uitverkocht. Zie voor meer info www.gllamcamp.nl.

KAARTVERKOOP
Een festivalticket kost €175,- (excl. servicekosten) voor drie dagen en nachten Lowlands, een plek op de camping en vervoer per pendelbus van/naar NS-station Dronten of Lelystad. Ook zijn er voordelige groepstickets beschikbaar (voor groepen van 10 personen) voor de Early Bird-prijs van €165,- (excl. servicekosten).

Parkeertickets, Camper Camping-tickets en NS Lowlands-treinretourtickets zijn verkrijgbaar via Ticketmaster. Liever vorstelijk met de bus? Met de bussen van Event Travel reis je goedkoop en gemakkelijk vanuit honderden opstapplaatsen in Nederland van en naar Lowlands.

Deel: