De band waarvan ik vandaag een album ga bespreken is opgericht in 1970 te Boston. Sinds die tijd zijn ze uitgegroeid tot een grote en zeer bekende rockband. Hun debuutalbum, met de titel ‘Aerosmith’ verraad al over welke band ik het ga hebben hier in legendary albums. Met singles als onder andere ‘Walk This Way’, ‘Dream On’ en staan ze in lijst van klassieke rocknummers. Deze keer in Legendary Albums ….. ‘Get a Grip’ (Aerosmith).

‘Get a Grip’ is het 11e studio album van de Amerikaanse rockband Aerosmith, wat uitkwam op 20 april 1993 op het Geffen Records label. ‘Get a Grip’ was hun laatste album wat uitkwam op dit label, hierna keerden ze terug naar hun oude label Columbia Records. Aan ‘Get a Grip’ werkten een aantal gastartiesten mee, waaronder Don Henley; die de achtergrondzang verzorgde tijdens het nummer ‘Amazing’ en Lenny Kravitz deed dit ook maar dan bij ‘Line Up’. Net als op de albums ‘Permanent Vacation’ en ‘Pump’ werkten er buiten de bandleden een flink aantal andere artiesten mee aan ‘Get a Grip’, waaronder Desmond Child, Jim Vallance, Mark Hudson, Richie Supa, Taylor Rhodes, Jack Blades en Tommy Shaw.

‘Get a Grip’ werd Aerosmith’s best verkochte album wereldwijd, het album ging ruim 20 miljoen keer over de toonbank en staat gelijk met ‘Pump’, waarmee het in 1995 in de V.S. hun op één na best verkochte album werd met 7 miljoen stuks. Door deze verkoopcijfers mocht het album maar liefst 16 keer de platina status ontvangen ‘Get a Grip’ werd hiermee hun derde album wat in de V.S. meer dan 5 miljoen keer verkocht werd. Twee nummers – ‘Living on the Edge’ en ‘Crazy’ behaalden een Grammy Award, dit in de categorie “Best Rock Performance by a Duo or Group with Vocal”, dit in 1993 en 1994. Een recensie van ‘Get a Grip’ liet weten dat het album in vergelijking met ‘Pump’ faalde, dit omdat de recensist van mening was dat de band teveel hun best deed om een hit te scoren en omdat er geen diepte in het album zat, maar desondanks klonk het album wel goed.

Rolling Stone magazine vond dat de titeltrack wel leuk was en vergeleek het nummer met de samenwerking tussen Steven Tyler, Joe Perry en Run–D.M.C op het nummer ‘Walk This Way”, maar is van mening dat het album avontuur mistte en het te somber was. Tijdens een interview vergeleek  de recensist van Rolling Stone het nummer ‘Livin’ on the Edge’ met een Bon Jovi nummer en was van mening dat het album geen succes zou worden door het grote aantal niet-bandleden wat meewerkte aan ‘Get a Grip’. Muziekjournalist Robert Christgau liet weten dat Aerosmith veel verschillende dingen probeerden op het album en dat ze sterk zijn in het proberen van iets nieuws, dit met het nummer ‘Crying’ en gaf hun de beste recensie die ze mochten ontvangen sinds hun album ‘Greatest Hits’ (1980).

1. “Intro”.

2. “Eat the Rich”.

3. “Get a Grip”.

4. “Fever”.

5. “Livin’ on the Edge”.

6. “Flesh”.

7. “Walk on Down”.

8. “Shut Up and Dance”.

9. “Cryin'”.

10. “Gotta Love It”.

11. “Crazy”.

12. “Line Up”.

13. “Amazing”.

14. “Boogie Man”.

Deel: