Na in 2014 BIRD te hebben gebombardeerd met bars-on-bars-on-bars, is rapper en producer Jonwayne terug! Hij begon ooit bij Low End Theory (denk: Flying Lotus, The Gaslamp Killer) en tekende later bij Stones Throw. Na het uitbrengen van drie old school cassettes verscheen in 2013 zijn debuutalbum dat werd verkozen tot Album van het Jaar tijdens de Gilles Peterson World Wide Awards.

Wu-Tang Clan-achtige metaforen en de verbetenheid van Busta Rhymes
De California-based rapper en producer Jonwayne werd in 2008 geïntroduceerd door het Low End Theory-collectief, toen in opkomst als het epicentrum van een nieuwe generatie hiphopbeatmakers zoals Flying Lotus, The Gaslamp Killer, Nosaj Thing, Kutmah en Daedelus. Hij staat bekend om zijn overvloed aan harde oneliners (als je geen Twitteraccount hebt, maak er één aan alleen al om deze man te volgen): de ene keer strooit hij met Wu-Tang Clan-achtige metaforen, dan weer schakelt hij over op een verbetenheid a là Busta Rhymes.

Rap Album One (…and Two!)
Nadat hij in de aanloop naar de release van zijn debuutalbum een aantal onaangekondigde old school cassettes uitbracht, dropte hij in 2013 zijn debuutalbum bij Stones Throw. Het album met de toepasselijke naam Rap Album One is een plaat geworden met kaalgestripte grooves vol verraderlijke ruis, elektronische stoorzenders en hakkelende stemsamples onder Jonwaynes onverstoorbare baritonraps. Het album werd wereldwijd goed ontvangen en zelfs verkozen tot Album van het Jaar tijdens de Gilles Peterson World Wide Awards. Wat nog beter is dan dat alles? Jon heeft aangekondigd te werken aan een vervolg: Rap Album Two!

Jonwayne komt op zaterdag 4 maart 2017 naar BIRD, Rotterdam.

Deel: