Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Glenn Hughes in Boerderij

Concerttip zondag 5 februari: Glenn Hughes in Boerderij

Zanger/bassist/songwriter Glenn Hughes is een uniek rock-icoon. In de jaren ’70 deelde hij het podium met Deep Purple en Trapeze. Met Black Country Communion en California Breed laat Hughes zien dat hij nog steeds tot de top van de hedendaagse rock scene behoort. Tijdens deze show zullen nummers van Trapeze, Deep Purple, Black Country Communion, California Breed en natuurlijk nummers van zijn nieuwe album “Resonate” (2016). Deze plaat wordt door de critici gezien als één van de beste albums van het jaar.

Glenn Hughes werd bekend als de voormalige bassist van Deep Purple. Hij is een unieke muzikant met kenmerkende stijl. Hughes mixt de beste elementen van hard rock, soul en funk. Stevie Wonder noemde Glenn Hughes ooit zijn favoriete blanke zanger. Black Sabbath zat op het dieptepunt van zijn populariteit en werd overschaduwd door de solocarrières van Ozzy en Dio. Met Glenn Hughes als zanger nam Tony Iommi Seventh Star (1986) op. Het was bedoeld als soloproject, maar de platenmaatschappij wilde een Black Sabbath-album; als compromis werd het onder de naam “Black Sabbath featuring Tony Iommi” verkocht.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: