Afgelopen herfst gaf Roger Waters een concert in Mexico City. Gedurende dit optreden haalde Waters Trump onderuit met een vernietigende versie van de klassieke politieke hymne ‘Pigs (Three Different Ones)’. In navolging van Trump’s inauguratie afgelopen vrijdag deelde de Pink Floyd mede oprichter de officiële opnames op zijn Facebook pagina met daarbij de verklaring: “The resistance begins today”.

Waters betoverde zo’n 300.000 fans met een verpletterende versie van de ‘Animals’ track die werd versterkt door anti-Trump beelden die werden geprojecteerd op enorme videoschermen en, zoals altijd, met opblaasvarkens die over het publiek zweefden. Naast krachtige afbeeldingen van Trump, staande voor het Witte Huis met een mitrailleur, dit kort voor het geven van een Nazi saluut en omgeven door KKK-leden toonde Waters Trump’s meest opruiende teksten op de schermen.

De teksten die werden getoond waren Trump’s verklaringen omtrent de voorgestelde muur, zijn beruchte “I’ve always had a great relationship with blacks” bewering en zijn twijfels over de opwarming van de aarde. Waters sloot het optreden af met het weergeven van de strijdkreet “Trump eres un pendejo”, oftewel “Trump, you’re an asshole”.

Waters is een van de vele muzikanten die het gevecht aangaan tegen Trump’s presidentschap. Dit weekend organiseerde Prophet of Rage een anti-Inaugural Ball, en The National, Sleater-Kinney, en Tig Notaro liepen mee tijdens de Women’s March in Washington. Het worden vier lange jaren, gelukkig inspireren artiesten anderen om op te komen voor hetgeen waar ze in geloven.

Deel: