De laatste week van het jaar staat bij de NTR in het teken van de Top 2000. Van 25 t/m 31 december worden er, naast de Top 2000 a gogo en de Helden van de Top 2000, verschillende documentaires en concerten uitgezonden van muzikale grootheden uit de lijst der lijsten: U2, The Rolling Stones, Prince, David Bowie, Amy Winehouse, Queen, Adele en de Golden Earring.

De Rolling Stones maakten dit jaar een bruisende trip door Zuid Amerika. In dit sfeervolle en kleurrijke tourverslag reizen we in hun zelfgecreëerde circus mee door Chili, Argentinië, Brazilië, Peru, Uruguay en Mexico. De vertrouwdheid en de muzikale chemie tussen Mick, Keith, Charlie en Ronnie zijn bijna tastbaar. Ze reflecteren op hun ervaringen en op hun speciale band met de Zuid-Amerikaanse fans. Rock was voor de Zuid-Amerikanen tijdens de dictatoriale regimes een verbindende vorm van rebellie. Tussen de concerten door maken de Stones inspirerende uitstapjes naar lokale muzikanten en zoeken ze oude vrienden op. Als een rode draad door de film loopt de gecompliceerde organisatie van het gedroomde slot van de tour: het eerste grote buitenlandse popconcert op Cuba. Een bezoek van Obama en een protest van de paus lijken roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk beleven de Cubanen met de Stones iets dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Aan het einde van hun Latijns Amerikaanse Olé Olé Olé!-tour treden Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood voor het eerst in hun muziekcarrière op in de hoofdstad van Cuba. Voor een publiek van meer dan een miljoen fans brengen The Stones hits als ‘Jumpin’ Jack Flash’, ‘It’s Only Rock ’n Roll’, ‘Gimme Shelter’, ‘Satisfaction’ en vele andere bekende nummers ten gehore.

The Rolling Stones – Olé Olé Olé!: A Trip across Latin America, 21.45 uur, NTR

The Rolling Stones – Havana Moon, 23.30 uur, NTR

Deel: