Deze winter komen ChocoTed en Jazz zangeres Vivienne Aerts weer even terug uit NYC en organiseren ze op 7 Januari in Scheltema – Leiden “CHOCOJAZZ”: een avond met 10 gangen one-bites en 10 aansluitende jazz composities.

Patissier Ted, aka ChocoTed werkte in New York bij Eleven Madison Park, het 3e beste restaurant van de wereld waar hij de mooiste desserts creëerde. In Nederland maakte hij destijds bonbons onder de naam ChocoTed met vernieuwende smaken zoals Lagavulin Whisky, lapsang souchong en 80% pure chocola. Vivienne werkt in New York aan haar nieuwe album en zong al een aantal keren in de fameuze NYC Jazz Club the Blue Note.

Alle culinaire composities baseert Ted deze editie op kunst, emoties en free jazz en zijn gedreven door haute cuisine technieken. Verwacht niet alleen chocola, maar ook cakes, koffie foam, kardemom gel, geïnfuseerd rozenwater, amarenenkersen in port, hibiscus kruimels en andere explosies in je mond. Terwijl Ted de avond vult met lekkernijen, mengt Vivienne Aerts haar originele composities met de elektronische inventiviteit van Nederlandse basgitarist Robin Koerts. Hierbij combineren ze Jazz, live loops, beeld en geluidsfragmenten. De kunsten van Robin, die bekend is van de Soundbites van de Wereld Draait Door, en Vivienne’s vocale jazzmuziek (met zang, loops, ipad apps en synthesizer) vormen samen een geheel nieuw concept. Daarnaast zijn er video fragmenten, zoals youtube drummers, tennis spelers, didgeridoos, the Simpsons en Wally die met hun beeld en geluid deel uitmaken van de composities.

Deel: