Skip&Die is zo’n band waarbij je je afvraagt waarom zo’n gigantisch goede band nog in kleine zalen speelt. In hun geval komt dit doordat ze de afgelopen jaren veel internationaal getourd hebben en nu voor het eerst in lange tijd weer een tour in Nederland doen. Op donderdag 8 december deden ze het Paard van Troje in Den Haag aan.

Skip_Die_Paard_van_TrojeSkip&Die is een internationaal gezelschap en bestaat onder anderen uit de Zuid-Afrikaanse zangeres Cata.Pirata en de Nederlandse producer Jori Collignon. Ze touren structureel door veel verschillende landen en nemen hun albums op op allerlei verschillende plekken ter wereld en hebben nummers in zes verschillende talen. Zo komen tijdens het optreden in Den Haag het Franstalige nummer ‘Maloya Magic’ en het Spaanstalige ‘Anticapitalista’ voorbij.

Frontvrouw Cata.Pirata staat geen moment stil en het publiek danst vanaf het begin van het optreden met haar mee. Op een gegeven moment stapt de vrolijke stuiterbal van het podium af om een tijdje tussen de mensen in het publiek door te stuiteren.

Skip&DieHoe meer nummers er gespeeld worden, hoe groter de feeststemming wordt. Halverwege het optreden is een groot deel van de zaal dan ook aan het dansen. Er wordt luid gejuicht, geklapt en gejoeld en als de band uiteindelijk van het podium verdwijnt, wordt hen op luidruchtige manier gevraagd weer terug te komen.

Skip_Die_Irene_WitpaardDat doen ze, en na een aantal nummers als toegift gespeeld te hebben, verdwijnt de band nogmaals van het podium. Het optreden lijkt afgelopen, maar dan komt de band wederom tevoorschijn en loopt Skip&Die met instrumenten en al het publiek in. Zangeres Cata.Pirata staat op een krat waardoor ze boven de mensen uitsteekt en omgeven door het publiek wordt het optreden voortgezet. Na een aantal nummers verplaatsen de bandleden zich nogmaals en belanden ze achter de merchandisetafel. Hier komt er uiteindelijk dan toch een einde aan het grote feest.

Foto’s (c) Irene Witpaard

skip_and_die_tussen_publiek_irene_witpaard

Deel: