Paaspop is er opnieuw in geslaagd om een headliner van formaat te strikken: Nederpoplegende Doe Maar komt tijdens het Paasweekend van 2017 naar Schijndel om een van de drie festivaldagen af te sluiten. Het is de tweede keer dat Doe Maar op Paaspop zal spelen. De eerste keer -Tweede Paasdag op maandag 12 april 1982- sloot de band op het hoogtepunt van zijn succes en van zijn populariteit het festival af. Paaspop wordt van vrijdag 14 april tot en met zondag 16 april 2017 gehouden op terrein De Molenheide in Schijndel (NB). Vorige week werden onder meer ook Kensington, Anouk, Tom Odell, UB40 en Parkway Drive bekend gemaakt.

Doe Maar

De popgroep die sinds haar oprichting in 1978 drie generaties betoverde met onweerstaanbare Nederlandstalige liedjes die zelfs bijna veertig jaar na dato nog fier overeind staan. Doe Maar stopte in 1984 op zijn absolute hoogtepunt vanwege het overweldigende succes; dezelfde reden waarom ook The Beatles er veertien jaar eerder de stekker uit trokken. En net als The Beatles leverde Doe Maar in korte tijd een groot aantal hits. Debuutplaat ‘Doe Maar’ uit 1979 (nog zonder Hennie Vrienten) levert de aanloop naar ‘Skunk’ uit 1981 (hits: ’32 Jaar’ en ‘Smoorverliefd’); via ‘Doris Day en andere stukken’ (met ‘Is Dit Alles’, ‘Belle Hélène’, ‘Doris Day’) naar ‘4Us’ (o.a. ‘1 Nacht Alleen’ en ‘Pa’). En dan is er natuurlijk nog de non-albumtrack ‘De Bom’ uit 1982 die de tijdsgeest van de jaren tachtig perfect verwoordt. In 2000, 2008, 2012, 2013 en 2016 volgen reünieconcerten en in 2000 is er het nieuwe studioalbum ‘Klaar’. Maar “klaar” is Doe Maar dus nog lang niet.

Met Doe Maar, Kensington UB40, Tom Odell, UB40 en Broederliefde heeft Paaspop vrijwel de hele programmering van het duurdere Concert at Sea te pakken. Paaspop duurt echter 3 dagen en heeft naast deze acts nog tientallen andere mooie namen op het festival staan.

Paaspop programma tot nu toe (in alfabetische volgorde)

Alex Vargas, Anouk, Asking Alexandria, Baby Blue, Birdy Nam Nam, Broederliefde, The Dirty Daddies, Doe Maar, Donnie, Dubioza Kolektiv, Hotei, Jay Hardway, Kensington, Kraantje Pappie, Kuenta i Tambu, La Pegatina, Maduk, Mr. Belt & Wezol, Mydy Rabycad, Netsky live, Outrage, Parkway Drive, Pulled Apart By Horses, Sevn Alias, Speedy J, Stick To Your Guns, Sticky Fingers, Suicidal Tendencies, Textures, Tom Odell en UB40. In totaal zullen er ongeveer 175 acts op Paaspop spelen.

Deel: