Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Mutual Benefit in Rotown

Concerttip dinsdag 15 november: Mutual Benefit in Rotown

Mutual Benefit is het geesteskind van songwriter Jordan Lee, een ijverige vagebond die bij elke plaat weer nieuwe muzikanten om zich heen verzamelt. Zijn debuut Love’s Crushing Diamond werd in 2011 door Pitchfork uitgeroepen tot Best New Music, een bescheiden aanwijzing van de kwaliteiten van de man. Mutual Benefits muziek is zo veranderlijk als het weer, kenterend van kleine, tedere freakfolk in het verlengde van Devendra Banhart naar Sufjan Stevens-achtige orkestrale sprookjespop.

Die dynamische verschuivingen zijn best logisch, want Lee schrijft zelden liedjes die in dezelfde stemming bijven hangen. Tweede plaat Skip A Sinking Stone is stiekem net als de film The Wizard Of Oz: een verkenning van het spanningsveld tussen grote dromen en erkende waarheden. Als er een band bestaat waarbij de fantasie kan worden losgelaten, dan is het wel Mutual Benefit. Zodra Lee en zijn maatjes het podium betreden, is dat gevoel zo goed als wederzijds!

 

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: