Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Latin Quarter in P60

Concerttip woensdag 21 september: Latin Quarter in P60

Op 9 september bracht Latin Quarter hun nieuwe album ‘The Imagination Of Thieves’ uit. Op 21 september heeft P60 een primeur en speelt Latin Quarter voor het eerst live nummers van het nieuwe album.

Met Radio Africa, afkomstig van het album Modern Times, kwam de Engelse band Latin Quarter in 1985 vanuit het niets in de hoogste hitregionen. Ook in ons land kon de band rekenen op een grote aanhang. Het bracht hen tv-optredens en zelfs een plaats in de top 2000. De band combineert scherpzinnige, politiek en maatschappelijk geëngageerde teksten – Bruce Springsteen en Little Steven waardig – met toegankelijke melodieën, vaak reggae, ska, of goede pop.

Tot 1996 boekte de band veel succes, met name in het thuisland Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Sindsdien mag de band met z’n polit-pop rekenen op een trouwe schare volgers. Van de eerste albums werden er in beide landen zo’n 250.000 stuks verkocht. Songs als als Radio Africa, Nonzamo en New Millionaires werden radiohits, met regelmatige tv- en radio-optredens tot gevolg. Na 1997 verliep het succes wat en, mede door strubbelingen met de muziekmaatschappij, viel de band uiteen. Zanger/schrijver/componist Steve Skaith opereerde een aantal jaren in en vanuit Mexico en bracht in die periode vier soloalbums uit. Terug in Engeland vonden de vrienden van weleer elkaar weer en inmiddels is de hereniging van Latin Quarter een feit.

Latin Quarter schroomt niet om in de teksten scherp stelling te nemen tegen onrecht, uitbuiting, vervreemding en wantoestanden; dicht bij huis of ver(der) weg. De teksten zijn verpakt in een uiterst lekker in het gehoor liggende mix van reggae, ska en pop. Na dertig jaar is het dan ook hoog tijd om Nederland opnieuw kennis te laten maken met het unieke Latin Quarter.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: