Begin dit jaar kwam er met het album ‘Truck’ een eerste deel uit van een drieluik dat Jelte Tuinstra, alias Jett Rebel, van plan was om dit jaar uit te brengen. Op het album nam hij alle instrumenten zelf op met een oude 4-track recorder. Zonder dat daar echter computers of autotune aan te pas kwam. Een gewaagd project dat respect afdwong. Toch werden sommige nummers te kort gedaan door de lofi productie. Nu is er de opvolger met het album ‘Don’t Die On Me Now’. Een album waarmee hij ook ‘back to basic’ gaat. Echter nu met hulp van bassist Xander Vrienten en drummer Kees Schaper. Het is hiermee dan ook meer een band-plaat geworden dan z’n voorganger.

Don’t Die On Me Now

9200000063968825Ook op dit album flirt Jett graag met invloeden uit de 60 jaar popmuziek. De setting waarin deze plaat is opgenomen is de basissetting van de rock ‘n roll en zo klinkt een aantal nummers ook. Het album begint meteen met een zeven minuten lange rauwe bluesrock-track: ‘Devious Child’. Ook de single ‘Lucky Boy’, ‘Nothing Turns Me on Like a Rock ‘N Roll Song’, het punk achtige ‘Teenage Man’ en ‘Get Your Rock ‘n Roll On’ zijn rauwe rocksongs die live ongetwijfeld goed zullen vallen. Evenals het het Police-achtige ‘Tracks Of Your Tears’.

Het album biedt echter meer invloeden uit de rijke popgeschiedenis. Zoals twee andere lange albumtracks: de mooie zeven minuten durende soultrack ‘It’s Real’ en het psychedelische ‘Green’. In beide tracks drukt het gitaarspel van Jelte een grote stempel. Vervolgens doet hij met ‘Blonde Like You’ iets waar momenteel een opvallend groot gebrek aan is bij de huidige generatie popartiesten: een protestsong tegen Donald Trump.

Terwijl er op ‘Truck’ nummers te kort werd gedaan door de lofi productie komen de nummers op dit album wel goed tot hun recht. Eveneens het idee om terug naar de basis te gaan. Jett Rebel onderstreept hiermee nog eens wat voor unieke artiest we er in de afgelopen drie jaar bij hebben gekregen. ‘Don’t Die On Me Now’ maakt ons zeer nieuwsgierig naar het volgende deel van dit drieluik. (8/10) (Baby Tiger)

Deel: