De organisatie heeft Andy Shauf, Warhaus, Julia Jacklin, Warhola, Faces on TV, Breaking Levees en Baking Buddha aan de line-up van Let’s Get Lost toegevoegd. Eerder werden Alex Vargas, Ben Caplan & the Casual Smokers, Gengahr, Hydrogen Sea, Folly & The Hunter, I Have A Tribe, Louis Berry en Close Talker al bevestigd. Het jubilerende festival zal weer plaats vinden op verschillende bijzondere plekken in de binnenstad.

Uit Canada komt de singer-songwriter Andy Shauf. Shauf leeft in de stad Regina, omgeven door vooral veel leegte. En dat hoor je terug in zijn muziek, liedjes over eenzaamheid, isolement en spijt. Andy laat op zijn nieuwe album ‘The Party’ horen dat hij één van de beste liedjesschrijvers van de afgelopen jaren is.

Warhaus is het nieuwe (solo)project van Maarten Devoldere, zanger van de populair Belgische band Balthazar. Op Let’s Get Lost geeft hij één van zijn eerste optredens als Warhaus. Er is dan ook nog weinig bekend over de act. Zijn debuutalbum “We Fucked a Flame into Being” wordt 2 september verwacht.

De Australische zangeres Julia Jacklin groeide op met het idee om maatschappelijk werkster te worden. Totdat ze geïnspireerd werd om muziek te maken. Ze nam zangles en bleek uitermate talentvol. Ze combineert de gedurfde teksten van Fiona Apple, het intieme electrische gitaarspel van Anna Calvi en de vocalen van Angel Olsen tot een bloedmooi geheel.

Warhola is de artiestennaam van de Belgische zanger, songwriter en producer Oliver Symons. In 2014 was de halve finale van de Humo’s Rock Rally de eerste show ooit. En die was indrukwekkend, want Warhola wist uiteindelijk de winnaar van deze prestigieuze prijs te worden. Live wordt hij gesteund door een vierkoppige band met twee drummers.

Multi-instrumentalist en producer Jasper Maekelberg heeft als jongste project Faces on TV. Het Belgische Faces On TV maakt donkere noisepop dat in het straatje ligt van Radiohead, Portishead en Balthazar. In 2015 werden de eerste twee singles ‘Run Against The Stream’ en ‘Love / Dead’ gereleaset en werden direct opgepikt door Studio Brussel and Radio 1.

Op hun EP ‘Docters Dream’ laat het Amsterdamse collectief Breaking Levees een uitermate aanstekelijke mix horen van Rock ’n Roll, Blues, Garagerock en een vleugje Psychedelica. Rockend en uitermate dansbaar.

Uit Dronten komt het maniakale Baking Buddha. Liefhebbers van stevige noiserock moeten deze band zeker eens gaan bekijken. Hun sound is geïnspireerd door bands als Basement, Title Fight en Citizen.

Let’s Get Lost is een ontdekkingstocht met alternatieve muziek op niet-alledaagse locaties in de binnenstad van Zwolle. Het festival laat bezoekers voor het vijfde jaar nieuwe (inter)nationale muziek ontdekken, zo stonden onder andere Oscar & The Wolf, Strand Of Oaks, Peter Broderick, METZ, Jacco Gardner en Daniel Norgren op voorgaande edities.

Het festival vindt plaats op zaterdag 29 oktober op verschillende locaties in de Zwolse binnenstad. Tickets kosten €25,- (excl. servicekosten) en zijn per direct te bestellen op www.lets-get-lost.nl. De early bird tickets waren binnen vier dagen uitverkocht.

Let’s Get Lost ‘in music and places’
Zaterdag 29 oktober 2016
Binnenstad Zwolle
Reguliere ticketprijs: €25,- excl. servicekosten
www.lets-get-lost.nl

Deel: