Crystal Castles hebben de details van hun vierde studio-album bekendgemaakt. Op 19 augustus 2016 verschijnt ‘Amnesty (I)’ via Fiction Records/Caroline International. ‘Amnesty (I)’ is de opvolger van ‘III’ uit 2012 en wordt daarmee het eerste album met Edith Frances als frontvrouw in plaats van Alice Glass, die de band in 2014 verliet.

Het nieuwe album telt 12 tracks die een uiteindelopende sfeer neerzetten zoals we die kunnen en willen verwachten van een Crystal Castles album: van gothic electro en stampende raves, tot filmische synths en hiphop-achtige popsongs.

Crystal Castles spelen een uitgebreide Amerikaanse en Europese najaarstour om het nieuwe album te presenteren. Op 22 oktober speelt de band live in de Melkweg in Amsterdam.

Tracklisting
1. Femen
2. Fleece
3. Char
4. Enth
5. Sadist
6. Teach Her How To Hunt
7. Chloroform
8. Frail
9. Concrete
10. Ornament
11. Kept
12. Their Kindness Is Charade

Deel: