Op 10 mei 2017 treedt Chick Corea samen met Eddie Gomez en Brian Blade op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert is per direct gestart via www.concertgebouw.nl

Chick Corea (1941) is een muzikant met een kolossale staat van dienst. Zijn platen- en cd-oeuvre telt pagina’s lang en spant over ruim vijf decennia. Veel mensen kennen hem vanaf de tijd dat hij met Miles Davis speelde en aansluitend van zijn eigen toonaangevende jazzrockgroepen, waaronder Return To Forever. De jazzpianist, componist en bandleider won vorig jaar nog in de categorie Best Jazz Instrumental Album zijn 22e Grammy Award voor het album ‘Trilogy’. Het album werd opgenomen tijdens de wereldwijde tournee van het Chick Corea Trio. Naar aanleiding hiervan gaat Corea opnieuw met zijn jazzkompanen op tour, ditmaal met bassist Eddie Gomez en drummer Brian Blade.

Aanstaande zondag is de onvermoeibare Corea al in ons land te zien op het North Sea Jazz Festival waar hij grootheden als Bill Evans, Horace Silver, Thelonious Monk, Bud Powell en zijn oude leermeester Miles Davis eert met zijn ‘75th Birthday Celebration’.

Deel: