John Newman brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Olé’ uit. Het nummer is een hernieuwde samenwerking tussen de Engelse crooner en de Schotse producer Calvin Harris. In 2014 brachten ze samen de nummer één hit ‘Blame’ uit.

De single ‘Olé’ is even aanstekelijk als de andere hits van John Newman, zoals ‘Love Me Again’ en het recente ‘Come & Get It’, maar het is ook een stap in een nieuwe muzikale richting voor de Britse zanger. Newman werd hierbij geholpen door zijn goede vriend Calvin Harris. De twee doken samen de studio in en werkten niet alleen aan ‘Olé’, maar schreven ook een ander nummer dat op het volgende album van de DJ komt te staan.

John Newman werkt momenteel aan de opvolger van zijn albums ‘Revolve’ (2015) en zijn debuut ‘Tribute’ uit 2013. In 2012 brak de 26-jarige zanger door als gastvocalist op de hit ‘Feel The Love’ van Rudimental, dat in Nederland de tweede plaats in de Top 40 bereikte. Een jaar later scoorde hij opnieuw een hit met zijn debuutsingle ‘Love Me Again’ van zijn album ‘Tribute’. John Newman is sindsdien uitgegroeid tot een van de succesvolste artiesten van dit moment uit Groot-Brittannië.

Deel: