Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden o.a. Die Antwoord, Murdock, Roosevelt, Ivy Lab en Dj Overdose aan het programma toegevoegd. Op woensdag 27 juli worden de blokkenschema’s bekend en verschijnt de programmakrant bij NRC next met daarin het totaaloverzicht van het programma

Die Antwoord
Frontvrouw Yolandi Visser heeft een boodschap voor het Lowlandspubliek: “I fink U freeky and I like U a lot.” Het Zuid-Afrikaanse schorem komt niet voor niks zo graag terug naar het festival waar ze in 2010 zo ongeveer begonnen aan hun Europese zegetocht. Sindsdien zijn Visser, DJ Hi-Tek en hun schots-en-scheefgetatoeëerde kompaan Ninja niet meer weg te denken van de zomerfestivals.

Murdock
DJ Murdock is zo ongeveer het epicentrum van de Vlaamse drum & bass. Dit fenomeen warmt iedere vrijdagavond het Vlaamse uitgaanspubliek op met een uur drum & bass op Studio Brussel en werkt mee aan Laundry Day en Rampage. We hebben de thermometer al op de juiste plek zitten om te meten of hij ook onze Jungle Fever doet oplopen.

Roosevelt
Er wordt heel goed op Roosevelt gelet en dat is meer dan terecht als je zijn melodische, stemmige dancepop hoort. Geweldige baslijnen en ijle zang; typisch van die muziek die gemaakt is voor festivals – zoals Hot Chip en LCD Soundsystem dat al volop bewezen hebben.

Ivy Lab
Los van elkaar behoorden Sabre, Stray en Halogenix al tot de producers die op straat herkend worden door drum & bass-liefhebbers. Samen zijn ze Ivy Lab en zijn ze de mannen achter half time: de stijl die alle nieuwe ontwikkelingen rond drum & bass, hiphop, footwork en future beats meepikt. Het dancegeluid van de toekomst.

DJ Overdose
De legendarische Haagse producer en DJ Overdose heeft alle tijdperken en dancestijlen vanaf de jaren tachtig meegemaakt en opgezogen maar de laatste tijd klinkt er heerlijke analoge electro op zijn SoundCloud. Een echte grootheid die je niet mag missen.

SHELLS
Er lopen in de muziekindustrie heel wat managers met blauwe ogen, losse tanden en geschaafde knokkels rond, zo hard is er om SHELLS gevochten. Maar nu dan eindelijk staan alle lichten voor SHELLS’ bijzondere debuutalbum op groen, met de fijnbesnaarde en synthy single Gold voorop.

Andy Frasco and the U.N.
De fratsen van Andy Frasco hebben de Amerikaan al een flinke reputatie opgeleverd in Nederland. Zalen en festivals weten inmiddels dat ze met water, lucht en handdoekjes moeten klaarstaan na de show. Niet voor de band natuurlijk, maar vooral het publiek, wat steevast moet bijkomen van deze partyblues met een vleugje ska, soul en barefootboogie.

Tsar B
Soms is muziek als een rare droom of een film van David Lynch – daar moet je niet teveel vragen bij stellen en het gewoon ondergaan. Zo is het ook met Tsar B: de Vlaamse FKA Twigs, de violiste van School Is Cool, Justine Bourgeus of gewoon Tsar B. Ze slalomt om het denkwerk heen en duikt meteen diep in je onderbewuste.

Warhola
In de Vlaamse media vielen er over Warhola al krachttermen als straffe kost en overdonderend charisma, en was er veel lof over de falset van eyecandy Oliver Symons. Warhola wordt dan ook ergens tussen Justin Timberlake en James Blake gepositioneerd. Je kunt er slechter voorstaan als band…

Xixa
Kernleden Brian Lopez en Gabriel Sullivan speelden in Tucson-bands als Calexico en Giant Sand, maar kleuren hun overduidelijke desertrockroots tegenwoordig met een gedurfde spoeling van hallucinogene psychedelica en vooral veel Peruaanse cumbia als XIXA (spreek uit: Sieksaa). Weinig drugs die hier tegenop kunnen!

Deel: