Totaal onverwacht dropte Blaudzun gisteravond ‘Jupiter’, een gloednieuw liedje en tevens de titeltrack van het op 7 oktober te verschijnen nieuwe album. Vorige maand werd aangekondigd dat Blaudzun in het najaar weer samen met zijn band op tournee gaat. Via social media werden al enkele fragmenten gedeeld waarop nieuw werk te horen is. ‘Jupiter’ is het eerste nummer dat nu volledig te beluisteren is.

De titeltrack wordt na de zomer opgevolgd met een eerste officiële single waarbij op dit moment een video wordt gemaakt. Vanaf half september start Blaudzun aan een reeks van vier unieke en inmiddels uitverkochte premièreshows in EKKO in Utrecht. Deze bijzondere reeks van vier concerten wordt in het najaar vervolgd met een uitgebreide Europese tour van ruim vijfentwintig shows. Deze clubtour brengt Blaudzun ondermeer in Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Amsterdam, Brussel, Zürich, Berlijn en Hamburg.

Het cover artwork van Jupiter is gemaakt door Alvaro Tapia Hidalgo, een Chileense grafisch ontwerper en illustrator, bekend van zijn werk voor o.a. The New Yorker, The Washington Post en Rolling Stone Magazine.

Tourdata Nederland
15/09   EKKO, Utrecht
16/09   EKKO, Utrecht
17/09   EKKO, Utrecht
18/09   EKKO, Utrecht
22/09   Vera, Groningen
07/10   Annabel, Rotterdam (releaseshow)
04/11   Melkweg, Amsterdam
13/11   Doornroosje, Nijmegen
15/12   Patronaat, Haarlem
16/12   Neushoorn, Leeuwarden
17/12   Muziekgieterij, Maastricht
23/12   Metropool, Hengelo
29/12   Effenaar, Eindhoven
30/12   Gebr. De Nobel, Leiden

Deel: