Voor de derde keer wordt nabij Nijmegen het muziekfestival Down the Rabbit Hole georganiseerd. Tim den Besten en Eva Cleven brengen verslag uit van onder meer de optredens van Opgezwolle, PJ Harvey en De Staat. Het festival wordt aangeprezen als ‘het kleine broertje van Lowlands’ en wil in de toekomst uitgroeien naar een evenement waar 35.000 mensen op afkomen. Niet alleen overdag is er van alles te doen, ook ’s nachts valt er genoeg te beleven. Dan veranderen twaalf plekken op het festivalterrein in een speeltuin met dansvloeren, films, cocktails en verstopte feestjes.

Eva van Adam
Presentatrice Eva is geen onbekende in het muziekwereldje; ze brak landelijk door als zangeres van de meidenband Adam. Cleven scoorde daarmee samen met haar collega’s een eigen reallifesoap op BNN, nadat meer dan twaalf miljoen mensen op YouTube naar de Adam-clip hadden gekeken waarin de zangeressen een nummer zongen terwijl ze een hoogtepunt bereikten.

Grap
Uiteindelijk bleek de soap volledig gescript en de band een grap. Voor FunX en de VPRO doet Eva nu regelmatig verslag van evenementen. Tim den Besten timmert al langer aan de weg als presentator. Na documentaires over onder meer de grenzen van zijn eigen seksualiteit brak hij landelijk door met de serie Super stream me, waarin hij 24 uur per dag zijn doen en laten vastlegde.

Down the Rabbit Hole, 22:55 – 00:35 uur, NPO 3

Deel: