Op vrijdag 28 april volgend jaar geeft Chris de Burgh met zijn band een intiem concert in Carré in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

De eerste grote hit heeft Chris de Burgh in 1975 met de single ‘ A Spaceman Came Travelling’. De singles ‘High On Emotion’, ‘Don’t Pay The Ferryman’, ‘Ship To Shore’,  ‘Borderline’ en ‘The Head And The Heart’ zorgen voor verdere bekendheid van de zanger. Maar zijn wereldwijde doorbraak kwam in 1986 met het nummer ‘The Lady In Red’, van het album ‘Into The Light’. Met deze evergreen behaalde hij de nummer 1 positie in maar liefst 25 landen en de single werd meer dan 8 miljoen keer verkocht.

Inmiddels heeft de Ierse zanger in ruim drie decennia 28 albums uitgebracht en hier meer dan 50 miljoen exemplaren van verkocht. Chris de Burgh kan nog altijd rekenen op een trouwe fanbase in Nederland. De sympathieke zanger gaf pas een keer eerder een optreden in de intieme setting van Carré.

Deel: