Het concept, tien van de beste Nederlandse DJ’s samen op één festival, verdeeld over in drie steden in Nederland, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. De steden staan elk voor een eigen kleur, die samen de Nederlandse vlag vormen. Dit jaar vond alweer de 2e editie plaats en de line-­up laat niets te wensen over. Met o.a. Tiesto, Hardwell, Martin Garrix, Afrojack en Armin van Buuren, viel de helft van de DJ’s in de top 10 van de DJ mag top 100. 
Je zou je kunnen afvragen of er elders in de wereld vandaag nog wat te beleven viel op dance gebied. Eén ding is in ieder geval zeker, het beste dancefeest vond vandaag hier in Nederland plaats!

14-TFD-ArminVanBuuren

Maxazine was vorig jaar in Eindhoven, dit jaar hebben we gekozen voor het Olympisch stadion in de hoofdstad, waar het thema rood is. Halverwege de middag was het veld in het stadion al helemaal gevuld. De zon scheen en de dj’s hadden geen enkele moeite om de sfeer er lekker in te krijgen. Het mooie zomerse weer hielp hier natuurlijk volop aan mee. Naast de nieuwste nummers werd er af en toe ook een oude plaat doorgegooid, zoals ‘Sweet dreams’ van The Eurythmics en ‘Atomic’ van Zombie Nation, welke zeer positief door het publiek ontvangen werden. Oliver Heldens durfde hierbij het meest ver terug in de tijd te gaan en draait zelfs een remix van ‘Voulez vous’ van Abba. De voorzieningen in en om het stadion waren goed geregeld. Er waren voldoende (gratis!) toiletten en om het stadion waren een groot aantal eet- en drinktentjes waarbij het assortiment zeer divers was.

12-TFD-Afrojack

Aan Armin van Buuren de eer om het feest in het Olympisch Stadion af te sluiten. Toen halverwege zijn show Mr Probz op het podium kwam om live zijn nummer ‘Waves’ mee te zingen leek de show compleet. Maar niets is minder waar aan, want aan het eind van de show wachtte nog een verrassing; Marco Borsato bleek ingevlogen te zijn om een remix van zijn nummer ‘Rood’ live mee te zingen. Uiteraard werd het geheel afgesloten met vuurwerk en moesten we toegeven dat ook de 2e editie van The Flying Dutch zeer geslaagd was!

Foto’s (c) Leander Vasse
Meer foto’s op onze Facebook-pagina

04-TFD-Tiesto

Deel: