Dat Nederland na 12 jaar nog lang niet Toppers-moe is, werd afgelopen week weer duidelijk Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger kondigden tijdens RTL Late Night aan dat ze vijf Kerst-concerten gaan geven in Rotterdam Ahoy.
Op 13, 14 en 15 mei gaven de heren drie uitverkochte shows in de Amsterdamse ArenA. Gastartiesten waren onder andere Rick Astley, Glennis Grace, 2 Brothers on the 4th Floor en voor één keer kwamen de Dolly Dots weer bijeen om met duizenden mensen te feesten.
Toppers-Dexterreijsmeijer-9G5A0483
Zoals elk jaar proberen de Toppers een spectaculair entree te maken die bij het thema past. Dit jaar was dat Disco. Een gigantische discobol opende hoog in de lucht en daar stonden Joling, Froger en Van der Boom hoog in de lucht in de discobol. De bol ging door middel van een grote constructie aan het dak de hele ArenA en vol enthousiasme begroette het drietal de vele duizenden fans.
Een grote groep dansers, voorzien van afro-pruik ontvingen de mannen op het grote podium, dat dit jaar de vorm had van een platenspeler. Nadat ‘Disco Inferno’ had geklonken was het feest echt geopend!
Toppers-Dexterreijsmeijer-9G5A0413
Jochem Fluitsma stond op een plateau dat langzaam omhoog ging en zong zijn grote hit ’15 Miljoen Mensen’. Op de gigantische led-schermen werd de overwinning van Max Verstappen getoond. Een moment dat voor kippenvel zorgde.
Gerard Joling zong een medley van zijn grootste hits, net als Jeroen van der Boom dat deed en ook René Froger bracht een medley van zijn bekendste nummers.
Toppers-Dexterreijsmeijer-9G5A0364
Glennis Grace kwam meerdere keren terug. Zo bracht zij een Whitney Houston medley en zong zij met René Froger ‘Endless Love’ van Diana Ross en Lionel Richie. Ook zong ze samen met het trio Big, Black & Beautiful. Dit trio is een Nederlands product met internationale kwaliteiten. Drie power-stemmen wisten de volle ArenA te overtuigen.
2 Brothers on the 4th Floor zorgde ervoor dat er tot aan de 2e ring gedanst werd op hits als ‘Dreams’, ‘Never Alone’ en ‘Come Take My Hand’.
Toppers-Dexterreijsmeijer-9G5A0450De grote internationale ster van de avond was Rick Astley. De inmiddels 50-jarige zanger liet menig vrouwen, maar zeker ook een aantal mannen-harten sneller kloppen toen hij eindelijk zijn grote jaren 80 hit ‘Never Gonna Give You Up’ zong.
Dolly Dots gaven voor deze bijzondere gelegenheid voor het eerst sinds het overlijden van Ria Brieffies in 2009 een optreden. Angela Groothuizen, Angéla Kramers, Esther Oosterbeek, Patty Zomer en Anita Heilker zorgden voor ouderwetste gezelligheid, ondanks het grote gemis van Ria. Met het grote aantal hits was het erg lastig kiezen wat ze in hun medley moesten verwerken. Uiteindelijk mochten ‘(Tell It All About) Boys’ en ‘Radio’ niet ontbreken.
Toppers-Dexterreijsmeijer-9G5A0453
Vele medleys verder van onder andere The Jacksons, Diana Ross, Pointer Sisters en KC & The Sunshine medley kwam er weer een einde aan het Toppers-feest. Eind van het jaar vieren de heren het 12,5-jarig bestaan groot met vijf Kerst-shows. Deze vinden niet plaats in de Amsterdamse ArenA maar in Rotterdam Ahoy. Kaarten zijn vanaf maandag 16 mei te koop.
Foto’s: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl
Toppers-Dexterreijsmeijer-9G5A0393
Deel: