Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Gare Du Nord

Concerttip zaterdag 7 mei: Gare Du Nord in P60

De zes-koppige Nederlandse live band Gare du Nord zal ter gelegendheid van hun 15 jarige bestaan een speciale clubtour doen langs verschillende clubs en poppodia. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord live uitgegroeid tot een spetterende energy-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in. De band verkocht 500.000 albums en ontving in 2014 drievoudig platina voor de albums Sex ‘n’ Jazz en Love For Lunch. Gare du Nord staat als enige Nederlandse band onder contract bij het New Yorkse Blue Note Records label en scoorde internationaal met hits als Marvin & Miles, Beautiful Day, Pablo’s Blues en You’re My Medicine, opgenomen met soullegende Marvin Gaye.

Gare du Nord bracht in oktober 2015 hun 13de studio album uit genaamd; Stronger. Waar eerdere albums vooral studioproducties waren, kenmerkt het nieuwe album zich door een hecht “live” groepsgeluid. De band heeft de energie op het podium weten te vangen in de studio. Het album, dat ook op vinyl is uitgebracht, bevat een vijfentwintig minuten lange suite op Side A en zes kortere songs op Side B. Op het album zijn ook enkele verrassende gastbijdragen te horen.

Tijdens deze bijna 2 uur durende show komen, naast de nieuwe songs, ook classics als Marvin & Miles, We Still Grow, Pablo’s Blues en You’re My Medicine met Marvin Gaye voorbij. De hits van succesalbums als Sex ‘n’ Jazz en Kind Of Cool klinken in de uitvoering van de nieuwe band avontuurlijker en funkier dan ooit tevoren.  Want zoals Gare du Nord al aangeeft: “De nieuwe band is op zijn best op het podium, niet in de studio”.

Meer informatie: www.p60.nl

 

 

 

Deel: