Zanger Prince is op 57 jarige leeftijd overleden. Dat heeft de redactie van Maxazine zojuist doorgekregen van onze correspondent in de Verenigde Staten, Mike Payne. De Amerikaanse zanger, die in werkelijkheid Prince Rogers Nelson heette, bracht in 1978 zijn eerste album uit: ‘For You’. In 1981 bracht hij definitief door met het album ‘Controversy’. Hij scoorde in de jaren ’80 en ’90 hits met o.a. ‘Purple Rain’, ‘Kiss’, ‘Cream’ en ‘Sign of the Times’. Ook was hij als acteur te zien in de films ‘Purple Rain’ en ‘Under The Cherry Moon’.

Zijn optredens kregen een bijna mythische status. Zo deed hij regelmatig na een concert nog een verrassingsoptreden. Zoals in 1998 in Tivoli Oudegracht in Utrecht.

Hij bracht nog jaarlijks albums uit. Waarvan ‘Hit n Run Phase Two’ eind vorig jaar de laatste was. Prince maakte op 15 april al wegens een medische noodsituatie een tussenstop met zijn vliegtuig in Illinois, waarvanuit hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. Een dag later trad de zanger toch op, waarbij hij zijn fans verzekerde dat alles in orde was. Voorafgaand aan dat optreden, dat nu zijn laatste concert zal blijken te zijn geweest, had hij ook al twee shows gecancelled, ten gevolge van gezondheidsproblemen.

Deel: