ABC brengt op vrijdag 27 mei het nieuwe album ‘The Lexicon Of Love II’ uit. Het album is een sequel van het succesvolle debuut ‘The Lexicon Of Love’ dat in 1982 werd uitgebracht. De eerste single is getiteld ‘Viva Love’ en is vanaf nu verkrijgbaar.

De tien nieuwe nummers zijn afkomstig uit de koker van ABC’s frontman Martin Fry, die samenwerkte met grote namen uit de muziekindustrie. De toon op het album is vierendertig jaar na de release van het debuut volwassener, maar de conclusie blijft hetzelfde. Net als in de hits van toen ‘The Look Of Love’, ‘Poison Arrow’ en ‘All Of My Heart’, wordt op ‘The Lexicon Of Love II’ duidelijk dat de liefde regeert.

Martin Fry werkte op het nieuwe album samen met de Academy Award winnende componiste Anne Dudley die in 1982 ook de strijkpartijen op het originele album verzorgde. Door middel van haar arrangementen geeft zij ‘The Lexicon Of Love II’ het kenmerkende ABC geluid mee. Ook Rob Fusari (bekend van zijn werk met Beyoncé en Lady Gaga), filmcomponist Charlie Mole en Marcus Vere werkten mee aan het album. De productie is in handen van Gary Stevenson en Martin Fry.

De videoclip van de eerste single ‘Viva Love’ is geregisseerd door Julien Temple in de Theatre Royal in Stratford East. Het betreft dezelfde locatie waar ABC ooit de promotievideo voor de single ‘Poison Arrow’ opnam in 1982. Julien Temple maakte in 1983 de film ‘Mantrap’ waar ABC een prominente rol in speelde.

Martin Fry vertelt over ‘The Lexicon Of Love II’: “We performed a show at the Albert Hall a couple of years ago to mark the 30th anniversary of ‘The Lexicon of Love’. It struck me there and then that it was time to make a sequel.  To explore those themes once again and to look at love through the eyes of a man in later life. Now the years have passed, my perspective on life and love has changed. I wanted to make an album that reflected that.”

 ABC werd begin Jaren tachtig opgericht in Sheffield en creëerden een eigen geluid waarin disco funk en post punk samenkomen. Het debuutalbum ‘The Lexicon Of Love’ kwam terecht op de eerste positie in de album charts en verkocht wereldwijd miljoenen exemplaren. Daarna volgden nog zeven studioalbums ‘Beauty Stab’ (1983), ‘How To Be A Zillionaire’ (1985), ‘Alphabet City’(1987), ‘Up’ (1989), ‘Abracadabra’ (1991), ‘Skyskraping’ (1997) en ‘Traffic’ (2008).

Deel: