De muziek-scene is aan het veranderen. De rocksterren van weleer maken steeds vaker plaats voor dance-djs’s. Een ommekeer die inmiddels al breed geaccepteerd is en Jägermeister is daat vijf jaar geleden dan ook slim op ingesprongen en richtte Jäger Music op: een eigen label, met inmiddels enkele grote artiesten in de dance wereld, als Dirtcaps, Cleavage en Yellow Claw. Zeker die laatste is een goed voorbeeld van hoe het een Nederlands dance collectief is gelukt om snelle opmars te maken in de wereld die sowieso al wordt gedomineerd door Nederlandse artiesten als Hardwell, Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Afrojack.

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Jäger Music vroeg het label regietalent Isabel Lamberti om een documentaire te maken over de totale overgave aan muziek en het artiestenschap. Natuurlijk met medewerking van de dj’s van Jäger Music: Dirtcaps, Cleavage, Yellow Claw, maar ook de opkomende talenten van het label: Puinhoop Kollektiv, Moksi en Yung Feurich. Jäger Music sponsorde dan ook deze post, waarbij het Maxazine vroeg deze geweldige documentaire te belichten in een artikel. Dat was geen zware taak, want de documentaire geeft een mooi inzicht in de gedachtengang en de achtergronden van de verschillende artiesten. En dat is waar we van houden nietwaar?

In de documentaire worden de verschillende dj’s geïnterviewd over hun dromen, wensen en het waarmaken van die dromen en wensen. Hoe het is om opeens voor een volle zaal te mogen draaien, te ontwaken aan de andere kant van de wereld, maar ook over de kans dat het morgen allemaal weer over kan zijn.

Voorlopig is het niet te hopen voor de dj’s dat het snel weer over zal zijn, want wie de documentaire heeft bekeken, weet net als wij dat deze jonge muzikanten doorspekt zijn van passie voor muziek. Net als wij!

Deel: