Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Overkill

Concerttip donderdag 14 april: Overkill in Gebr. de Nobel

Overkill wordt vaak in een adem genoemd met Metallica, Anthrax en Slayer. In de jaren 80 werd deze thrashmetalband ook wel een van de grondleggers genoemd van het genre.

In 1986 tekent de band bij Atlantic Records, en zijn hiermee een van de eerste thrash metal bands die tekenen bij een major label. Het grote succes komt een paar jaar later met de release van hun 6e studioalbum I Hear Black in 1993. Dit album komt binnen op nummer 122 van de Billboard 200, een van Amerika’s belangrijkste hitlijsten.

Meer info: www.gebrdenobel.nl

 

Deel: