Sam Hunt heeft de triple platina award gekregen voor zijn single ‘Take Your Time’. De Amerikaanse singer-songwriter kreeg de award uit handen van Ilse DeLange tijdens de opnames van The Voice Kids.

‘Take Your Time’ is de eerste, grote hit die de 31-jarige Sam Hunt in Nederland scoort. De single, afkomstig van zijn debuutalbum ‘Montevallo’ uit 2014, stond maar liefst 22 weken in de Top 40. Op 15 maart was Sam Hunt voor het eerst in Nederland waar hij in de Amsterdamse Melkweg optrad. Kaarten voor het optreden waren razendsnel uitverkocht. Sam Hunts nieuwe single heet ‘Houseparty’, die in de Verenigde Staten op nummer één stond in de Billboard hitlijst.

De carrière van Sam Hunt verloopt geheel volgens de American Dream. Tijdens zijn studie was hij een succesvol American footballspeler. De jonge quarterback droomde van een professionele loopbaan in de NFL. Maar hij kwam niet door de selectie. Een teleurgestelde Sam besloot naar Nashville te verhuizen om zich te storten in de muziek. Hij schreef nummers voor countryartiesten als Kenny Chesney, Keith Urban en Billy Currington. Maar als hij in 2014 zijn debuutalbum ‘Montevallo’ uitbrengt, wordt Sam Hunt de sterspeler in de country-scene. De singles ‘Leave The Night On’, ‘Take Your Time’ en ‘House Party’ staan alledrie op de hoogste positie in de Billboard Hot 100. Het album is in de Verenigde Staten bekroond met een dubbel platina award. De grensverleggende countrypop levert Sam Hunt ook tal van belangrijke muziekprijzen op waaronder de American Music Award voor ‘New Artist Of The Year’ en de ASCAP Country Music Award voor ‘Songwriter Artist Of The Year’.

Deel: