De eerste namen voor het Leeuwarder rockfestival CityRock waren al veelbelovend, maar met de nieuwe namen staat het programma echt als een huis: onder andere de legendarische band Uriah Heep, The Hives, Mother’s Finest en Vandenberg’s Moonkings zullen in het eerste weekend van september op het festival spelen! Hiermee is de line-up van het festival rond.

De mannen van Uriah Heep doen al jaren mee in de rockwereld. Ze hebben dan ook vele klassiekers op hun naam staan zoals ‘July Morning’ en ‘Lady in Black’ die voor veel publiek bekend in het gehoor zullen liggen. De muziek van het Ameriaanse Mother’s Finest is het beste te omschrijven als een mix van funk, soul en rock. Vorig jaar kwam na 12 jaar nieuw materiaal uit van de band en daarmee heeft de groep zichzelf weer flink op de kaart gezet. De Zweedse rockers van The Hives zijn momenteel een van de leidende bands in het garagerockgenre en staat bekend om zijn sterke en enthousiaste liveperformance. Ook een oude bekende van het festival, Vandenberg’s Moonkings, zal optreden!

CityRock Leeuwarden viert het muziekgenre rock in de breedste zin van het woord, zoveel mogelijk genres zijn namelijk vertegenwoordigt op dit festival. Op vrijdag 2 september spelen The Hives, De Staat, John Coffey, The Sore Losers, Paceshifters en Abdomen. Op zaterdag spelen Uriah Heep, Mother’s Finest, Queensrÿche, Kadavar, Vandenberg’s Moonkings, DeWolff,  De Hûnekop, Helhorse en Blackbone. CityRock Leeuwarden wordt in het Rengerspark in Leeuwarden gehouden.

Deel: