De Italiaanse zanger Zucchero Fornaciari brengt op vrijdag 29 april zijn nieuwe album ‘Black Cat’ uit. Op zijn veertiende studioalbum keert hij terug naar het rock-blues geluid van ‘Oro, Incenso E Birra’, het album waarmee hij in 1990 wereldwijd doorbrak. Nog altijd is dit één van de best-verkopende Italiaanse albums wereldwijd.

COVER_BLACK-CAT_ZUCCHERO_bOp ‘Black Cat’ staat een artistieke samenwerking tussen Fornaciari en zijn goede vriend Bono. De U2-frontman schreef de tekst van het nummer ‘Streets Of Surrender (S.O.S.)’. Deze ode aan de vrijheid en tegen de haat schreven Bono en Zucchero naar aanleiding van de aanslagen in Parijs in november 2015. Zucchero presenteert zijn album middels een reeks van tien concerten in de Verona Arena in Italië. Van 16 tot en met 28 september laat Zucchero zijn fans kennis maken met het nieuwe werk en uiteraard vlecht hij zijn grootste hits als ‘Senza Una Donna’ en ‘Il Volo’ door de set heen. Op 17 oktober krijgen ook Nederlandse fans de kans om het nieuwe werk live te horen, dan staat Zucchero in de Amsterdamse Ziggo Dome.

De zanger wordt gezien als één van de belangrijkste vertolkers van de Italiaanse blues. Zijn album ‘Oro, Incenso E Birra’ verkocht wereldwijd meer dan acht miljoen exemplaren. hij is tevens de eerste westerse artiest die na de val van de muur in het Kremlin optrad. Zucchero werkte in het verleden samen met artiesten als Paul Young, Bryan Adams, The Blues Brothers, Jeff Beck, Ray Charles, Eric Clapton, Joe Cocker, Miles Davis, Peter Gabriel, B.B. King, Mark Knopfler, Brian May, Sting, Iggy Pop en uiteraard zijn goede vriend Bono.

Deel: