De grootste jaarlijkse bandcompetitie The Clash of Cover Bands zal op 23 april haar finale beleven. In het afgelopen jaar hebben maar liefst 1.200 coverbands uit de Benelux gestreden voor een finaleplek. Uiteindelijk zijn er negen bands overgebleven die in het Klokgebouw in Eindhoven om de felbegeerde hoofdprijs zullen strijden. De winnaars wacht niet alleen een platencontract, maar mag ook een eigen videoclip opnemen en ze zullen touren langs podia in Nederland, België en Luxemburg.

De organisatie pakt dit jaar extra groot uit vanwege het 12,5 jarig bestaan van The Clash of the Cover Bands. Niet alleen de vakjury zal een winnaar kiezen, ook het publiek beslist welke band zij de beste vinden. Beide bands krijgen die prachtige hoofdprijs toebedeeld. De albums zullen zowel in Nederland als België worden uitgebracht en het verleden leert dat de winnaars een prachtige toekomst wacht, met daarin veel optredens op drukbezochte festivals.

Een extra dimensie is dat Veronica dit jaar opnames heeft gemaakt van de spectaculaire zoektocht naar de beste coverband in The only road to Paradiso. Alle deelnemers zijn intens gevolgd. De oefensessies, de coaching, de voorrondes en de spannende halve finales die in Paradiso hebben plaatsgevonden. Vanaf zaterdag 26 maart zal dit in zes afleveringen bij Veronica te zien zijn. Waarna op 23 april in het Klokgebouw in Eindhoven de BENELUX GRAND FINALE losbarst!

Uitzendschema Veronica:
26 maart: 24.00 uur
2 april: 00.10 uur
9 april: 23.35 uur
16 april: 24.00 uur
7 mei: 00.15 uur
14 mei: 23.35 uur
Elke zondag na de uitzending de herhaling om 00.15 uur.

Deel: