Twaalf Symphonica in Rosso optredens speelde Guido’s Orchestra met Marco Borsato en diens band in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zaterdag 5 maart begint het populaire orkest onder leiding van dirigent en vioolsolist Guido Dieteren aan een korte serie optredens in het theater. De nieuwe show heeft als titel L’Amore meegekregen en de première vindt plaats in het Parktheater in Eindhoven.

Guido’s Orchestra, wereldwijd opererende poporkest, maakt zodoende een overgang van megagroot naar de intimiteit van het theater, maar volgens Guido Dieteren vormt dat geen enkel probleem: “Natuurlijk is het anders, maar we hebben dat wel vaker meegemaakt en in beide situaties maken we met evenveel plezier muziek. Mensen een mooie avond bezorgen is het mooiste wat er is. En of dat er nu 15.000 zijn of 1500, maakt ons niet uit”.

In de show L’Amore presenteert Guido’s Orchestra romantische ballads, swingende melodieën, humorvolle acts, maar ook een aantal Symphonica in Rosso “klassiekers”. Vaste zangsoliste Wendy Kokkelkoren en popzanger Julian Thomas verrijken het orkest met hun prachtige zang.

Nieuw album en nieuwe dvd van Guido

Voorbeelden van hetgeen Guido en zijn moderne orkest op de bühne brengen zijn ook terug te vinden op het onlangs verschenen album Favourites en de dvd Back Home. Hierop toont de gedreven orkestleider opnieuw aan, dat pop en klassiek perfect gecombineerd kunnen worden.

Guido’s Orchestra kan inmiddels terugkijken op indrukwekkende internationale optredens in onder meer de Verenigde Staten, Canada, China, Duitsland en Belgie en op unieke samenwerkingsvormen met bekende grootheden als Lionel Richie, Diana Ross, Anouk, Paul de Leeuw, Doe Maar en DJ Afro Jack. Niet voor niets mag het orkest bestempeld worden als The Worlds No 1 Poporchestra.

Deel: