Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaa19 nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Complexity Fest.

Concerttip zaterdag 05 maart: Complexity Fest in het Patronaat

Nederland is een nieuw metal festival rijker dat zich richt op de complexe, avontuurlijke kant van heavy muziek. De eerste editie is gepland op 5 maart 2016 in alle drie de zalen van Patronaat. Onder andere tech-, death-, prog-, math- en djent-metal en core komen aan bod, waarbij virtuositeit en het betere beukwerk hand in hand gaan. Complexiteit uit zich hier niet alleen in het tentoonstellen van speltechniek, maar ook in onconventionele composities of een nieuw geluid.

De eerste namen die voor het festival worden aangekondigd zijn de Nederlandse tech/math metal meesters van TEXTURES, de Britse djent-rap sensatie HACKTIVIST, extreme metal supergroup ALKALOID (met leden van oa Obscura, Spawn of Possession, Aborted, Necrophagist, God Dethroned en Blotted Science), baroque-eleketronsche metal van IGORRR, math/prog core Britten ROLO TOMASSI, elektronisch metal project THE ALGORITHM, Franse prog metal band HYPNO5E (uit de hoek van GOJIRA), het creatieve DESTINY POTATO uit Servië met gitaarvirtuoos David Maxim Micic in de gelederen, rockende prog-metal van DESTRAGE uit Italië, jazzy mathcore groep THE HIRSCH EFFEKT, het Hongaarse ORIENT FALL, dat dit najaar de geweldige prog-metal plaat ‘Fractals’ uitbracht, technische deathmetal van APOPHYS, BEAR: groovy en chaotische metalcore uit Antwerpen, modern extreme metal van eigen bodem door DIVINE SINS, de hedendaagse NL mathcore groep MARY FIELDS, progressive death metal van ILLUSIONLESS en uit Haarlem de nieuwe progressive groove metal band HIBAKUSHA.

Meer info: http://patronaat.nl

Deel: