‘Slow Down’ is hét liedje waarmee Douwe Bob in mei in het Zweedse Stockholm Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. De zanger heeft zojuist tijdens een persconferentie in Amsterdam het nummer en de bijbehorende videoclip bekendgemaakt.

‘Slow Down’ is een reactie op de moderne prestatiemaatschappij, waarin twintigers die aan een burn-out lijden jammer genoeg geen uitzondering meer zijn. hij vertelt hierover: ‘We gaan te snel. Er is constante druk om je te manifesteren. ‘Slow Down’ is ook een protestnummer tegen mezelf. Tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief. Dat voelt goed. Daarom is ‘Slow Down’ ook een state of mind. Een bevrijding van de druk om constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.’

Douwe Bob schreef ‘Slow Down’ samen met zijn bandleden in drie etappes op verschillende Europese locaties. De oervorm van het liedje ontstond in de Portugese hoofdstad Lissabon. In het Spaanse Jimena de la Frontera werd verder gewerkt aan de muzikale invulling, waarna de definitieve versie kon worden vastgelegd in Zweden te midden van de eindeloze bossen van de provincie Värmland.

‘Slow Down’ is tevens de openingstrack van Douwe Bobs nieuwe album ‘Fool Bar’, dat op 6 mei verschijnt. Het album is vanaf vandaag vooruit te bestellen. Op dinsdag 10 mei betreedt Douwe Bob het podium in Stockholm tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De finale is op zaterdag 14 mei.

Deel: