Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Villagers

Concerttip donderdag 18 februari: Villagers in Hedon

De Villagers gooien sinds 2009 als 5-koppige folkband hoge ogen in Europa en de Verenigde staten met meerdere hits in de Indie Charts en tours met onder andere John Grant door Europa en de Verenigde Staten.

Het derde album van Villagers draagt de titel Darling Arithmetic en werd april vorig jaar uitgebracht. De opvolger van Awayland (die werd genomineerd voor een Britain’s Mercury Prize) is een intiem album waar voornamelijk Conor O’Brien (de leadzanger) zijn stempel op heeft gedrukt. De plaat neemt je mee in een draaikolk van liefde en relaties. Het album werd geschreven, geproduceerd, opgenomen en gemixed bij O’Brien thuis op zijn boederij in het noorden van Dublin. O’Brien zocht voor deze plaat de rust op en de eenzaamheid om de volledige controle te hebben over het eindproduct, zonder bemoeienissen van anderen.

Meer info en kaarten via www.hedon.nl

Foto: Hans Kreutzer – Archief Maxazine

 

Deel: