Na vier Nederlandstalige albums gooit de Vlaamse singer-songwriter Eva de Roovere het op haar nieuwe album over een andere boeg. Het album ‘Chanticleer’ nam ze op in LA met producer Peter Case, en werd haar eerste Engelstalige album.

evaHet album opent met de single ‘Pearl’, waarin de westcoast invloed duidelijk hoorbaar is, en de catchy tweede single ‘The City At The End Of The Line’. Twee nummers waardoor wel vrijwel meteen duidelijk is welke richting De Roovere op gaat met ‘Chantibleer’. Vervolgens neigt ‘Guernica’ richting jazz, terwijl ‘Lemonheart’ weer neigt richting blues. De eerder genoemde westcoast invloed komt vervolgens weer naar voren in ‘Heat On Hat Down’, ‘Trouble’, ‘Ring A-Ling Baby’ en het mysterieuze prijsnummer van het album ‘Highway 99’. Daarin is het net alsof Eva je meeneemt in een spannende roadmovie. Terwijl ze met ‘Ocean’ en ‘Something New’ bewijst ook in het Engels mooie kleine liedjes te kunnen maken.

Ondanks dat ze nu naar het Engelstalige overstapt is het geen radicale koerswijziging. Of het net zo succesvol zal worden ontvangen als haar vorige albums is nog de vraag, maar met ‘Chanticleer’ bewijst Eva de Roovere ook in het Engels uitstekende liedjes te kunnen schrijven. En daarmee is haar eerste Engelstalige album zeker een geslaagd singer-songwriter album. (8/10) (V2 Benelux)

Deel: