Donderdag is een van de oprichters van Jefferson Airplane, Paul Kanter, overleden in het ziekenhuis in San Fransisco. Het overlijden staat te lezen op de website van de psychedelische rockband. Kanter overleed aan de gevolgen van een hartaanval, enkele dagen geleden.

Jefferson Airplane werd in 1965 opgericht door Paul Kanter, Marty Balin, Jorma Kaukonen, Jack Casady, Signe Anderson en Skip Spence. Die laatste twee werden direct na de opnames van het eerste album vervangen door Grace Slick en Spencer Dryden.

Grace Slick en Paul Kanter

Met Jefferson Airplane had Kanter hits als ‘Somebody to Love’ en ‘White Rabbit’. Toen de band in 1972 uiteenviel gingen Grace Slick en Paul Kantner vanaf 1974 verder als Jefferson Starship en hadden daarmee midden jaren 80 hits als ‘We built this city’ en ‘Nothing’s gonna stop us now’. Ondanks dat zangeres Grace Slick in beide bands het gezicht van de bands was, gold Kanter zonder twijfel als het grote brein en de bandleider van de beide Jefferson’s. Met Slick had Kanter een dochter, China Wing. Paul Kanter is 74 jaar geworden.

Deel: