Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jeff Lorber.

Concerttip vrijdag 29 januari: Jeff Lorber naar de North Sea Jazz Club

Wie van fusion houdt, heeft Jeff Lorber hoog zitten. En als je hem in 2014 al in de club hebt zien spelen, dan weet je waar deze toetsenist met zijn band toe in staat is. Jeff Lorber draait al meer dan 30 jaar mee en is één van de pioniers binnen het fusion genre. Op zijn vierde begint hij met piano spelen. In zijn tienerjaren doet hij ervaring op in verschillende R&B bands en de liefde voor jazz groeit als hij gaat studeren aan de Berklee College of Music. Hier maakt hij meters met onder andere gitarist John Scofield en begint hij R&B met jazz en funk te mixen.

In 1977 vormt hij Jeff Lorber Fusion. Hun platen gaan als warme broodjes en ze verwerven een status als waanzinnige live performers. Ze zijn in die tijd niet de enige succesvolle jazz-fusion act, maar Lorber onderscheidt zich met pakkende melodielijnen. De groep brengt tussen 1977 – 2013 acht albums uit waarvan Now Is The Time (2011) een Grammy nominatie krijgt voor ‘Best Contemporary Jazz’ album. Lorber keert vanavond terug naar de club met bassist en vaste compagnon Jimmy Haslip, saxofonist Andy Snitzer en drummer Lionel Cordew. Ze spelen muziek van het nieuwe album Step It Up dat in oktober 2015 verscheen.

Meer info en kaarten via http://www.northseajazzclub.com

Deel: